Slavnostní křest knihy "SYNCY Z PETŘVALDA"

Nečekané, nevídané!!

Kniha Syncy z Petřvalda aneb Je lepší se opotřebovat než zrezivět spatřila světlo světa při příležitosti 30. narozenin jedneho cypa z Petřvaldu a záměrem tvůrců bylo dát řádkům této webové prezentace dvuch cypů nezapomenutelnu fyzicku podobu. Bichla se narodila u pajtašů v Repronisu, tady, v patriotskym kraji na speciálně jazykovym rozhrani.

Slavnostního křtu v Heřmanické garáži se zúčastnili všici patrioti i lidé z okolí (Píšť, Havířov, Uherský Brod), prostě všeci, keři maju k takemu tematu citové vazby, rodinní sponzoři a hlavně tvůrci osobnosti kulturního světa (já). Pozvání takto přijal mj. pajtaš Robin, spolupachatel všeckych příběhů, dále vysoká policejní šarže se svou chotí, jenž zároveň přijala post kmotrů knihy, čehož si i jako samotní pořadatelé křtu v jednom velmi váží a patří jim velké poděkování. Stejně tak i paní Yvetě a panu Janovi, keři pomahali s vydáním díla, zajistili prostory a během slavnostního křtu se ujali nejedneho zveršovaneho přednesu (viz Příběh pod Pradědem) a hudební ukázky. Slavnostní atmosféru doplnila ukázka z II. světové války o jedné velké křivdě spáchané díky této knize. Na její zveřejnění se v současné době pracuje (autorizační práva moje mladši kopie).

Křest této originální ostravske bichle se stal velmi příjemnou kulturní událostí, která několikanásobně překročila i hygienou stanovené zvukové hranice. Oslava 30. narozenin  a představení knihy pokračovalo i násladující den čtením pro veřejnost z jednoho okna rodinného domu. Další veřejné čtení plánované není, proto od nás neočekávejte naše pozvání.

Kniha k dostání není. Její jediný originál je v nevyčislítelné hodnotě bedlivě uschován.

 

Vaši Syncy z Petřvalda

Diskusní téma: Slavnostní křest knihy "SYNCY Z PETŘVALDA"

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek